Pe parcursul a cinci zile, în cadrul Institutului de Administrație Publică, se desfășoară cursul de formare a formatorilor în domeniul egalității de gen, organizat în cadrul Proiectului pentru consolidarea capacităților personalului din autoritățile publice privind integrarea perspectivei de gen „Autoritățile publice – promotoare ale egalității de gen”, implementat în parteneriat cu Entitatea pentru Egalitatea de gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și cu suportul financiar al Suediei.

Scopul cursului este formarea competențelor profesionale de formator/formatoare, necesare pentru realizarea eficientă a activităților de instruire/informare a personalului din autoritățile publice.

Salutând participanții/ele la curs, Liuba Brânzoi, reprezentanta Entității UN Women a menționat, că pe parcursul realizării Proiectului, în domeniul egalității de gen au fost instruiți/te sute de reprezentanți/te ai autorităților publice centrale și locale, care în continuare promovează egalitatea de gen drept una din valorile europene fundamentale.

Dimensiunea de gen rămâne un  subiect important în activitatea autorităților publice. În acest context, instruirea formatorilor în acest domeniu este un obiectiv esențial, care va avea un impact pozitiv atât pe moment, cât și în timp. Formatorii vor avea posibilitatea să asigure un mediu informațional, capabil să sporească gradul de conștientizare a funcționarilor/elor din cadrul entităților publice  asupra principiului egalității de drepturi și oportunități între femei și bărbați, dar și să instruiască, la rândul său, colegii din cadrul autorității publice, pentru ca împreună să contribuie la  abordarea cauzelor profunde ale disparităților bazate pe gen și la combaterea stereotipurilor de gen.

Cursul este ținut de formatoarele Aurelia Țepordei, șefa Departamentului formare și de dezvoltare profesională a Institutului de Administrație Publică  și Veronica Butnaru, expertă în domeniu.

Participanții/ele la curs vor fi familiarizați cu dimensiunile conceptului de educație a adulților, vor analiza rolul și responsabilitățile formatorului și vor studia ciclul de viață al programelor de instruire.

În cadrul activităților practice, formatoarele se vor axa pe pregătirea și realizarea activităților de instruire, inclusiv, cu utilizarea tehnicilor și strategiilor de predare pentru grupuri-țintă cu diverse nivele de cunoștințe și abilități, dar și cu aplicarea metodelor și tehnicilor speciale de instruire în format online.

Pe final, participanții/ele la curs vor prezenta sesiuni de instruire, în cadrul cărora vor demonstra cunoștințele obținute și competențele formate.

Published marţi, 6 decembrie 2022

Anunțuri și Comunicate

Curs de instruire în limba spaniolă pentru studenții și cadrele didactice de la USM, oferit de profesori de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid

Universitatea de Stat din Moldova, Centrul de Resurse pentru Formare Continuă, Facultatea de Litere au organizat în colaborare cu Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid (URJC)...

Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, E.S. Ulvi Bakhshaliyev- în vizită la USM

Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov  și prorectorul Vladimir Dolghii au avut astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan...

Angajații institutelor de cercetare a Universității de Stat din Moldova sunt instruiți pentru o bună gestionare a proiectelor din perspectiva Orizont Europa

Angajații institutelor de cercetare a Universității de Stat din Moldova participă în această lună la cursul de instruire “Managementul proiectelor din perspectiva Orizont Europa”, organizat de...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved