Eveniment solemn la USM. Senatul Universității de Stat din Moldova i-a acordat astăzi, 13 decembrie, titlul onorific de Doctor Honoris Causa Secretarului de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian DUPU.

Prin conferirea titlului, la inițiativa Facultății Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC), comunitatea academică a USM exprimă recunoaşterea meritelor deosebite aduse de către Domnia sa prin proiecte investiționale în infrastructura și în capitalul științific al USM, dar și pentru deschiderea relațiiilor de colaborare cu Guvernul României.

Ședința Solemnă de decernare a titlului Doctor Honoris Causa a fost deschisă de către rectorul USM, Igor ȘAROV, care a menționat că Adrian DUPU pe lângă faptul că este un partener de nădejde al USM, a devenit și un bun prieten al acestei instituții.

„Prin acordarea acestui titlu onorific, dorim să ne exprimăm încă o dată gratitudinea pentru întreaga susținere pe care ați acordat-o universității noastre. Într-un timp atât de scurt am reușit împreună să realizăm proiecte frumoase, de rezultatul cărora se vor bucura generații de studenți și cadre didactice de la USM. Ați lăsat o moștenire valoroasă tinerei generații USM-iste, lucru pentru care nu putem decât să vă fim profund recunoscători”, a mai subliniat Igor ȘAROV.

Secretarul de Stat Adrian DUPU a primit cu emoție titlul Doctor Honoris Causa și a mulțumit Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării și Universitățiii de Stat din Moldova pentru acordarea înaltului titlu și întegrarea sa astfel în comunitatea academică a USM.

„Mă simt onorat și recunoscător să primesc titlul de Doctor Honoris Causa din partea celei mai mari și importante universități din Republica Moldova. Vă mulțumesc că prin această diplomă onorifică mă primiți să fiu parte a lumii academice, o lume pe care am admirat-o și apreciat-o mereu. Vă mărturisesc că pentru mine aceste momente sunt realmente copleșitoare”, a mai menționat Domnia sa.

Adrian DUPU a accentuat suportul pe care România îl oferă constant și nemijlocit Republicii Moldova, de care ne leagă istoria, cultura și limba română, suport care se datorează în primul rând Președintelui României, Klaus Iohannis și prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Totodată Secretarul de Stat a menționat că meritul este al întregii echipe a DRRM și  datorită susținerii Cancelariei prim-ministrului condusă de Mircea Abrudean și a Ministerului Afacerilor Externe condus de Bogdan Aurescu.

 

Published marţi, 13 decembrie 2022

Anunțuri și Comunicate

Curs de instruire în limba spaniolă pentru studenții și cadrele didactice de la USM, oferit de profesori de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid

Universitatea de Stat din Moldova, Centrul de Resurse pentru Formare Continuă, Facultatea de Litere au organizat în colaborare cu Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid (URJC)...

Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, E.S. Ulvi Bakhshaliyev- în vizită la USM

Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov  și prorectorul Vladimir Dolghii au avut astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan...

Angajații institutelor de cercetare a Universității de Stat din Moldova sunt instruiți pentru o bună gestionare a proiectelor din perspectiva Orizont Europa

Angajații institutelor de cercetare a Universității de Stat din Moldova participă în această lună la cursul de instruire “Managementul proiectelor din perspectiva Orizont Europa”, organizat de...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved