Ziua Internaţională a Studenţilor este una dintre sărbătorile tinerilor studioşi, care ne oferă prilejul de a scoate în evidenţă rolul studentului pentru mediul universitar, posibilităţile de implicare în edificarea acestuia şi valoarea potenţialului cognitiv şi atitudinal al studenţilor.

Faceţi parte din această mare familie a Universităţii de Stat din Moldova, prezenţa şi performanţa voastră contribuie la consolidarea performanţei universităţii noastre.

O universitate bună înseamnă în mare parte, studenţi buni: motivaţi să înveţe, dornici să fie activi şi implicaţi în viața mediului academic, clar orientaţi spre o perspectivă prodigioasă a dezvoltării personale şi profesionale.

Misiunea Universităţii de Stat din Moldova este orientată spre edificarea viitorului acestei ţări prin dezvoltarea potenţialului uman, din perspectiva formării sistemului de valori şi a activismului civic, a formării competenţelor profesionale şi a asigurării unei perspective de evoluţie a cercetării ştiinţifice. Să fii parte a unui mediu universitar, să fii student este, cred, unul din cele mai favorabile şi importante roluri sociale, pe care le exercită o persoană în contextul evoluției sale. Este o ipostază de creştere şi dezvoltare, un context care îţi oferă amplitudine orizontului vieţii și o viziune asupra perspectivei unei vieţi de calitate.

Dragi studenţi, fiţi mândri că sunteţi USEMIŞTI.

PERFORMANŢA VOASTRĂ ÎNCEPE AICI!

Otilia DANDARA,

Prorector, cu exercitarea atribuţiilor rectorului