Universitatea de Stat din Moldova a găzduit astăzi, 07 iunie, o sesiune omagială pentru a comemora 135 de ani de la moartea poetului, prozatorului și jurnalistului român Mihai Eminescu.

Evenimentul se înscrie în șirul de activități organizate de Muzeul Național al Literaturii Române din București, cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române din Chișinău, Universitatea de Stat din Moldova și Romfilatelia.

La inaugurarea sesiunii au fost prezenți prof. univ. dr. Igor ȘAROV, Rector USM,  Adrian DUPU – secretar de stat DRRM, prof. univ. dr. Ioan CRISTESCU – director general MNLR București, prof. univ. dr. Maria ȘLEAHTIȚCHI director general MNLR Chișinău, Cristina POPESCU – director general Romfilatelia, dr. Virgil Ștefan NIȚULESCU – director general Muzeul Național al Țăranului Român, Ioan PAVĂL – primar comuna Dumbrăveni/Suceava.

Evenimentul a avut drept scop omagiul personalității lui Mihai Eminescu, iar un gest semnificativ în acest sens a fost donarea a 36 de volume din Seria Manuscrisele „Mihai Eminescu”, bibliotecii Universității de Stat din Moldova, de către Muzeul Național al Literaturii Române din București.

Șirul evenimentelor va culmina cu vernisarea expoziției documentare „Mihai Eminescu” și prezentare panoului filatelic și albumului Romfilatelia la Muzeul Național al Literaturii Române din Chișinău.

Published vineri, 7 iunie 2024

Anunțuri și Comunicate

Amendamentul nr. 1 din 12.06.2024 la Documentul de Achiziție nr. MD-STATEUNI-410918-GO-RFB

Instituția Publică Universitatea de Stat din Moldova Proiectul: Învățământul Superior din Moldova Subproiectul: Modernizarea procesului didactic in domeniul științelor biologice, fizice și ale mediului in contextul...

A început perioada de recepționare a lucrărilor pentru Congresul VIII al fiziologilor din Republica Moldova cu participare internațională „Fiziologia şi sănătatea”

Societatea fiziologilor din Republica Moldova cu Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al Universității de Stat din Moldova Vă invită să participaţi la lucrările Congresului VIII al...

La USM au fost desemnați câștigătorii primei ediții a Concursului „ECO-VIZIUNI: INIȚIATIVE VERZI ÎN IÎPT”

Universitatea de Stat din Moldova a fost astăzi, gazda evenimentului de încheiere a Concursului „Eco-viziuni: Inițiative verzi în Învățământul profesional tehnic”. Concursul a fost lansat de...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved