Dragi studenți, stimați profesori!

Vă adresez cele mai calde felicitări cu ocazia Zilei Cunoștințelor și începutul noului an de învățământ!

1 Septembrie este una dintre cele mai luminoase și mai frumoase sărbători, care unește toate generațiile, fiind simbol al începuturilor, perspectivelor și noilor oportunități. Este o sărbătoare specială care simbolizează eforturile constante întreprinse de persoană pentru a cunoaște tot ceea ce este nou și necunoscut. 

Educația este astăzi una dintre principalele resurse de dezvoltare a omului și societății, iar 1 Septembrie este sărbătoarea tuturor celor care studiază și predau. Pentru profesori, această zi semnifică începutul unei noi etape a activității lor, bucuria de a-și reîntâlni discipolii maturizați și încă o șansă fericită de a-i ghida prin Lumea Cunoștințelor. Pentru elevi și studenți, aceasta este o nouă etapă de muncă serioasă, comunicare cu prietenii, succese și descoperiri. 

Educația, instituțiile de învățământ și știința trebuie să fie întotdeauna, chiar și în cele mai dificile perioade, una dintre prioritățile principale pentru noi. Căci acestea determină potențialul socioeconomic al țării, capacitatea ei de dezvoltare inovatoare. Este necesară implicarea și sprijinul activ al întregii societăți pentru crearea celor mai favorabile condiții pentru dezvoltarea învățământului și științei. Urmează să reușim să depășim perioada dificilă a crizei legate de pandemia Covid-19, păstrând cele mai bune tradiții, creând și implementând noi forme și metode de învățare, utilizând mijloacele media și online, resursele internaționale, ca să confirmăm statutul unui sistem de învățământ puternic, capabil de inovații și de dezvoltare în condiții dure.

Îmi exprimăm recunoștința sinceră tuturor cadrelor didactice pentru înțelegere, dăruire, pentru munca lor titanică și răbdare. Multă sănătate, noroc, bucurii, fericire, împliniri dvs. și familiilor dvs. Fie ca cunoștințele și abilitățile dobândite în noul an de învățământ de către discipolii dvs. să devină un start reușit pentru creșterea noilor generații de intelectuali!

Studenților le doresc sănătate, perseverență, note excelente, creativitate și o viață intensă în noul an de învățământ! Îmi exprim profunda convingere că vă stă în puteri să depășiți toate dificultățile, să deveniți oameni instruiți, profesioniști ca să aduceți contribuția la dezvoltarea țării.