Rectorul Universității de Stat din Moldova, conf. univ., dr. Igor Șarov și prorectorul pentru digitalizare Sergiu Corlat au efectuat în perioada 8 – 10 septembrie, o vizită de lucru la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din or. Cernăuți, Ucraina. Scopul deplasării a vizat identificarea oportunităților de intensificare a relațiilor de colaborare în domeniul educației și cercetării între Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din or. Cernăuți.

Delegația Universității de Stat din Moldova a avut întrevederi cu rectorul Universității Naționale „Iurii Fedkovici”, prof. univ., dr., Serghei Lucaniuc și șeful Departamentului relații internaționale, Dumitru Petrișin.

Subiectele abordate în cadrul discuțiilor au fost: colaborarea dintre cele două instituții de învățământ superior începând cu anul 2010; identificarea unor noi direcții de colaborare interuniversitare; organizarea unor școli de vară pentru studenți; efectuarea mobilităților academice; participarea comună la proiectele internaționale etc.

Menționăm că vizita delegației USM vine în continuarea unei îndelungate tradiții de colaborare între cele două instituții de învățământ, care s-au materializat de-a lungul timpului în diverse proiecte în domeniul educațional și de cercetare.