Câștigător al Olimpiadei USM la Informatică 2022, Dumitru Josu este studentul anului I, Facultatea de Matematică și Informatică, care cucerește spațiul cunoașterii și mereu este în căutarea noului. Locul I la Olimpiada USM este dovada studiilor complexe în domeniul de specialitate, precum și abilitatea de a  parcurge drumul spre succes.

Olesea Moiseev: Dumitru, sunteți studentul care ați reușit să obțineți locul I la Olimpiada USM la Informatică. Povestiți-ne, cum a fost? Ce emoții ați avut?

Dumitru Josu: Emoțiile au fost multe. La început am fost un pic agitat (ca la oricare altă competiție), însă satisfacția rezolvării problemelor complicate le-a depășit. Sunt pasionat de științele exacte. Mă simt minunat când găsesc soluții pentru probleme dificile.

O.M.: Dvs., sunteți student la anul I la Facultatea de Matematică și Informatică și vă bucurați de respectul și admirația colegilor. De ce ați ales să faceți studii la USM? 

D.J.: Am ales sa fac studiile la USM pentru că performanța începe aici. Or, la  USM sunt cei mai buni profesori care mă pot învăța iscusința de a rezolva orice problemă matematică, din domeniul fizicii sau informaticii. Cadrele didactice sunt profesioniștii pe care îi respect și îmi manifest încrederea că voi deveni unul dintre cei mai de succes profesioniști în domeniul IT. Totodată, vreau să remarc și condițiile, oferite de USM, pentru pregatirea specialiștilor în domeniul IT.

O.M.: Ați urcat pe prima treaptă a podiumului la competiţia universitară. Ați mai participat și la alte concursuri?

D.J.: Da, aceasta nu a fost prima mea participare la concursuri. Am fost implicat la olimpiadele de matematică, încă din școală și până la absolvirea liceului. Dar pot spune că acesta a fost primul meu concurs de informatică.

O.M.: Cum considerați că ați ajuns la performanţă? Dincolo de muncă şi perseverenţă, credeți în talent? Sunteți pasionat de Tehnologiile Informaționale?

D.J.: Sunt pasionat de informatică. La fiecare pas, am avut profesori ce m-au pregătit, susținut și îndrumat spre succes. Domniilor lor le datorez totul.

O.M.: Suntem la finele anului de studii. Ce doriți să transmiteți colegilor de la USM, precum și tuturor studenților din Republica Moldova?

D.J.: Stimați colegi, vă felicit cu încheierea unui an productiv de studii și vă urez succes la examene! Împreună vom contribui la prosperarea țării noastre!

Olesea Moiseev: Dumitru, vă mulțumim pentru acest interviu interesant. Vă numărați printre olimpiștii prolifici ai USM, iar rezultatele remarcabile pe care le-ați obținut vă caracterizează frumos! Cunoașteți formula măiestriei de a aranja în ordinea potrivită cifrele, semnele și cuvintele. Vă urăm succes și multe alte realizări remarcabile în continuare!

Interviul a fost realizat de Olesea Moiseev, specialist în cadrul Serviciului Comunicare, Relații Publice și Ghidare în Carieră a USM.

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved