Astăzi, 16 decembrie, s-a desfășurat turul II al alegerilor pentru funcția de rector al Universității de Stat din Moldova. Comunitatea academică a USM și-a ales rectorul dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Igor Șarov și Florentin Paladi. Potrivit rezultatelor finale, scorul obținut de Igor Șarov este de 374 de voturi, iar Florentin Paladi a acumulat 331 de voturi, arată Comisia Electorală a USM.

În calitate de rector al USM, Igor Șarov și-a propus să facă din USM „stindardul învățământului superior din Republica Moldova, o universitate modernă, care are tot potențialul pentru a deveni o instituție-etalon în domeniul educației. Rezultatul de astăzi al alegerilor a confirmat corectitudinea deciziei de a-mi asuma responsabilitatea pentru schimbările absolut necesare care se impun spre binele Universității. A fi ales în serviciul comunității este o mare onoare și responsabilitate, iar a fi în serviciul Universității de Stat din Moldova este un caz unic. Vă mulțumesc pentru votul de încredere acordat și vă asigur că împreună cu Dumneavoastră vom contribui la un viitor în care Universitatea de Stat din Moldova este lider!”

USM a câștigat astăzi! Îl felicităm pe Igor Șarov, noul rector al Universității de Stat din Moldova și îi urăm succes și realizări în exercitarea acestei funcții înalte și să fie cât mai implicat pentru USM.

Mult success USM-iștilor sub noua conducere!