Cea mai mare rată de angajare după absolvire – la Facultatea de Matematică și Informatică a USM

Postat 16/07/2019 in categoria Noutati

MI_1

În fiecare an, Facultatea de Matematică și Informatică a USM produce absolvenți de înaltă performanță, care se angajează la cele mai prestigioase companii din R. Moldova și străinătate, precum Google, Microsoft, IBM fiind în capul listei.

”Majoritatea foștilor noștri studenți activează, conform specialităților alese, cu salarii foarte mari în R. Moldova, în primul rând. Zilnic, agenții economici ne solicită tineri specialiști, rata de angajare după absolvire fiind cea mai mare. Acest fapt se datorează reputației excelente a Facultății de Matematică și Informatică în rândul angajatorilor și parteneriatelor stabilite cu ei”, a declarat dl Viorel Grigorcea, prodecanul Facultății de Matematică și Informatică, în cadrul festivității de înmânare a dipomelor de licență și masterat absolvenților Promoției 2019.

O facultate cu reputație excelentă în rândul angajatorilor

Corpul didactic al facultății numără doctori habilitați, doctori în știință, recunoscuți în mari centre universitare din străinătate. ”Parteneriatele cu importante companii de profil din R. Moldova și de peste hotare contribuie la formarea specialiștilor prin organizare de cursuri, stagii de practică și oferirea echipamentelor de ultimă generație. Oferta academică a Facultății de Matematică și Informatică corespunde cerințelor pieței muncii în domeniul tehnologiilor informaționale, cu actualizare permanentă a programelor de studii”, precizează dl Viorel Grigorcea.

MI_2

Marile companii își deschid larg porțile absolvenților USM

În ultimii ani, Facultatea de Matematică și Informatică a USM pune la dispoziția doritorilor noi programe de master, ajustate conform cerințelor de ultimă oră ale agenților economici. Tehnologiile informaționale sunt un domeniu cu mari perspective de dezvoltare în R. Moldova și profesorii recomandă tinerilor specialiști să se angajeze acasă, unde au șanse mari de a-și deschide afaceri de succes.

”Este domeniul în care statul nostru ar putea excela și crea concurență. Salariile în această sferă sunt foarte mari și specialiștii buni sunt deosebit de solicitați. Doar anul acesta, în R. Moldova se deschid circa 200 de companii IT noi, număr în continuă creștere”, explică domnul prodecan.

În contextul deficitului tot mai mare de profesori, colectivul experimentat al facultății, recunoscut și peste hotare, invită tinerii la studii. Nu doar instituțiile educaționale, dar și marile întreprinderi sunt în căutare de asemenea specialiști.

MI_3

Reprezentanții Promoției 2019 recomandă Facultatea de Matematică și Informatică a USM

Vitalie Procopan, absolvent: ”Studiile universitare de masterat la Facultatea de Matematică și Informatică sunt deosebit de utile în activitatea mea profesională, anume la BC Comerțbank, unde m-am angajat, în urmă cu doi ani, după ce m-am specializat în informatica aplicată. La USM, apreciez cel mai mult profesionalismul profesorilor și oportunitățile de dezvoltare în IT.”

Eudochia Serețeanu, absolventă: ”Am urmat cursurile de licență și masterat la Facultatea de Matematică și Informatică a USM, la recomandarea surorii mele, absolventa acesteia, care muncește într-o companie IT din România, dar și a unor prieteni. Am rămas foarte mulțumită după studiul aprofundat al informaticii și matematicii, pentru că am obținut calificare profesională într-o meserie foarte bine plătită pe piața muncii. După trei ani de studii de licență, am avut practica de specialitate la Compania ”Endava”, unul dintre liderii pieței IT din UE, care m-a și angajat, în R. Moldova.”

MI_4

Dumitru Brancovici, absolvent: ”După finalizarea studiilor de masterat, recomand Facultatea de Matematică și Informatică tinerilor care își doresc un viitor în IT, pentru că este foarte practică. Activitatea mea din prezent, ca angajat al Crystal System, o companie lider, este legată de cunoștințele acumulate la USM. Prin comparație, m-am convins că la Facultatea de Matematică și Informatică a USM sunt programe de studii de nivel european. Un mare avantaj este și faptul că diplomele USM sunt recunoscute și în străinătate.”

Studiile USM permit angajarea și peste hotare

Anastasia Balan, absolventă: ”Am terminat licența și masterul la Facultatea de Matematică și Informatică a USM, care ne-a învățat a gândi și analiza, cu perspective mari de carieră. Cu buna pregătire în domeniul IT, m-am angajat la compania belgiană A-STY. Studiile USM în domeniul tehnologiilor informaționale permit tinerilor specialiști să lucreze în orice țară europeană.”

Victor Mureșanu, absolvent: ”Am finalizat studiile de licență și master, la Facultatea de Matematică și Informatică, ce pune accent pe angajarea absolvenților. Dovadă e că sunt angajat la Compania ”Endava”. Am absolvit cea mai avantajoasă facultate din R. Moldova pentru viitorii specialiști în IT, care pot dobândi aici competențe ce permit creșterea profesională rapidă.”

Serviciul Imagine și Relații Publice, USM