Noi oportunități pentru studenții facultăților Matematică Informatică și Fizică și Inginerie a USM. Universitatea de Stat din Moldova și Compania Internațională „COHERENT ISSOFT” au semnat un Acord de parteneriat privind colaborarea în domeniul educației IT.

Scopul parteneriatului este crearea condițiilor pentru consolidarea cunoștințelor teoretice și formarea abilităților practice prin stagierea studenților în cadrul companiei „COHERENT ISSOFT”.

Acordul a fost semnat astăzi, 22 iunie, de către rectorul USM, Igor Șarov și directorul companiei „COHERENT ISSOFT” SRL, Maxim Sandu.

Principalele direcții de colaborare vizează domeniile informatice noi: cloud computing, Big Data, Artificial Intelligence, precum și cursuri asociate designului de jocuri și aplicațiilor de simulare.

Documentul mai prevede participarea studenților la activități de tip hackaton, jocuri intelectuale în domeniul IT, pregătirea/organizarea orelor de laborator și cercetare. O direcție aparte de colaborare este consolidarea potențialului de predare a cadrelor didactice universitare.

În cadrul programelor de stagii, studenții vor avea oportunitatea de a participa la seminare, workshop-uri, training-uri și alte activități de instruire.

Published miercuri, 22 iunie 2022

Anunțuri și Comunicate

Flavius Antoniu BAIAS, prof. univ. la Facultatea de Drept a Universității din București – Doctor Honoris Causa a USM

Senatul USM i-a acordat astăzi, 24 iunie, titlul Doctor Honoris Causa unei personalităţi de marcă apropiate Republicii Moldova, prof. univ. la Facultatea de Drept a Universității ...

O nouă generație de absolvenți ai Facultății de Biologie și Pedologie sunt pregătiți să devină specialiști calificați pentru piața muncii

Eveniment plin de încărcătură emoțională pentru cei 86 de proaspeți absolvenți ai Facultății de Biologie și Pedologie (FBP), cărora astăzi, 24 iunie, le-au fost înmânate diplomele ...

La USM a fost lansată cartea in memoriam Eduard Ababei „Teoria și practica ocrotirii procesual-penale a proprietății”

La USM a fost lansată cartea in memoriam Eduard Ababei „Teoria și practica ocrotirii procesual-penale a proprietății”, publicată în baza tezei de doctorat. Evenimentul a fost ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved