Studenții Universității de Stat din Moldova au asistat astăzi, la o lecție publică susținută de Cristian Diaconescu, fost Ministru al Afacerilor Externe și al Justiției în România.

Subiectele abordate au vizat tema securității Republicii Moldova și cooperării cu Uniunea Europeană, precum și cât de importantă este implicarea tinerilor în viața politică a țării noastre.

Tinerii au fost îndemnați să susțină cursul european al Republicii Moldova, pentru a putea beneficia de liberul schimb și experiențe în toate domeniile de activitate.

„Speranța este în dumneavoastră, trebuie să alegeți să luptați pentru dezvoltarea viitorului vostru european, pentru că ceea ce s-a creat în ultimii ani în Republica Moldova este orientarea corectă”, a menționat Cristian Diaconescu.

La finalul lecției, studenții au adresat întrebări privind corectitudinea pașilor Republicii Moldova în vederea integrării europene. De asemenea, s-au arătat interesați și de profilul unui politician și om de succes pe arena politică.

Menționăm că, în paralel cu cariera profesională, Cristian Diaconescu a desfășurat și o activitate didactică și științifică ca membru fondator în Fundația Colegiului Național de Apărare, profesor în cadrul Colegiului Național de Apărare și în cadrul Institutului de Drept și Relații Internaționale unde a susținut cursuri privind tematica securității și cooperării europene și euro-atlantice, iar în anul 2007 Cristian Diaconescu a obținut titlul de doctor în drept.

Published marţi, 23 mai 2023

Anunțuri și Comunicate

Amendamentul nr. 1 din 12.06.2024 la Documentul de Achiziție nr. MD-STATEUNI-410918-GO-RFB

Instituția Publică Universitatea de Stat din Moldova Proiectul: Învățământul Superior din Moldova Subproiectul: Modernizarea procesului didactic in domeniul științelor biologice, fizice și ale mediului in contextul...

A început perioada de recepționare a lucrărilor pentru Congresul VIII al fiziologilor din Republica Moldova cu participare internațională „Fiziologia şi sănătatea”

Societatea fiziologilor din Republica Moldova cu Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al Universității de Stat din Moldova Vă invită să participaţi la lucrările Congresului VIII al...

La USM au fost desemnați câștigătorii primei ediții a Concursului „ECO-VIZIUNI: INIȚIATIVE VERZI ÎN IÎPT”

Universitatea de Stat din Moldova a fost astăzi, gazda evenimentului de încheiere a Concursului „Eco-viziuni: Inițiative verzi în Învățământul profesional tehnic”. Concursul a fost lansat de...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved