Un grup format din 15 cadre didactice ale Universității de Stat din Moldova și trei prorectori ai USM, participă pe parcursul acestei săptămâni, la stagiul de formare continuă, organizat la Institutul Pedagogic din Zurich, Elveția.

Stagiul se desfășoară în cadrul proiectului EduClass, finanțat de Banca Mondială și are drept scop consolidarea competențelor cadrelor didactice în domeniul pregătirii pentru școală, organizării practicilor pedagogice și stabilirea unui parteneriat eficient între instituții.

Pe parcursul stagiului, participanții vor avea ocazia să exploreze cele mai bune practici din Elveția, în domeniul formării cadrelor didactice și să le adapteze la contextul specific din Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul workshop-urilor și instruirilor preconizate pentru această săptămână, vor fi abordate următoarele subiecte:

  • Pregătirea cadrelor didactice pentru a face față provocărilor actuale din educație;
  • Dezvoltarea curriculumurilor moderne și adaptate la nevoile elevilor;
  • Utilizarea eficientă a metodelor didactice moderne;
  • Evaluarea elevilor și furnizarea de feedback constructiv;
  • Organizarea practicii pedagogice eficiente.

Această activitate este o oportunitate importantă pentru USM de a-și consolida poziția de lider în domeniul formării cadrelor didactice din Republica Moldova, iar participarea la acest stagiu va contribui la îmbunătățirea calității educației oferite elevilor din țară.

Published luni, 10 iunie 2024

Anunțuri și Comunicate

Amendamentul nr. 1 din 12.06.2024 la Documentul de Achiziție nr. MD-STATEUNI-410918-GO-RFB

Instituția Publică Universitatea de Stat din Moldova Proiectul: Învățământul Superior din Moldova Subproiectul: Modernizarea procesului didactic in domeniul științelor biologice, fizice și ale mediului in contextul...

A început perioada de recepționare a lucrărilor pentru Congresul VIII al fiziologilor din Republica Moldova cu participare internațională „Fiziologia şi sănătatea”

Societatea fiziologilor din Republica Moldova cu Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al Universității de Stat din Moldova Vă invită să participaţi la lucrările Congresului VIII al...

La USM au fost desemnați câștigătorii primei ediții a Concursului „ECO-VIZIUNI: INIȚIATIVE VERZI ÎN IÎPT”

Universitatea de Stat din Moldova a fost astăzi, gazda evenimentului de încheiere a Concursului „Eco-viziuni: Inițiative verzi în Învățământul profesional tehnic”. Concursul a fost lansat de...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved