La sfârșitul lunii ianuarie, a început procesul de instruire online privind implementarea Ghidurilor metodologice „Starea de bine în școală” și „Ghidare în carieră”, elaborate de Universitatea de Stat din Moldova, cu suportul Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.
Instruirea în format online reprezintă a II-a etapă de formare, după ce, în luna decembrie, au avut loc 4 conferințe în format fizic la Chișinău, Cahul și Bălți, unde au participat peste 1200 de reprezentanți din toate instituțiile de învățământ general, de la Direcțiile de Învățământ și Serviciile Teritoriale de Asistență Psihopedagogică.
Pe parcursul a 15 săptămâni, 2400 de lucrători din sistemul educațional vor participa la sesiuni de instruire online. Scopul major al instruirilor constă în oferirea suportului metodologic din partea echipei autorilor ghidurilor, în vederea promovării unei culturi a stării de bine în școală și a educației pentru carieră, într-un climat organizațional pozitiv și deschis.
Sesiunile de instruire sunt proiectate a fi interactive, astfel încât participanții să fie activi și să creeze și/sau să dezvolte strategii de implementare a ghidurilor.
Ghidurile sunt fundamentate pe o abordare holistică și comprehensivă a școlii, invitând toți actorii educaționali, inclusiv elevii, să contribuie la promovarea stării de bine în școală și la ghidarea în carieră.
Activitatea face parte din Programul „Inovații Digitale ale Sistemului Educațional din Republica Moldova”, finanțat de Parteneriatul Global pentru Educație.
Acces Ghidul „Starea de bine în școală”: https://bit.ly/3DqukjV
Acces Ghidul „Ghidarea în carieră”: https://bit.ly/4gqjMz