Studenții USM, reprezentanți ai Autoguvernării studenților Universității de Stat din Moldova, au discutat astăzicu managerii universității, subiecte de interes comun, în cadrul ședinței Ora Rectorului.

La ședință au participat rectorul USM, Igor Șarov, prim-prorectorul Otilia Dandara, prorectorul pentru Digitalizare, Sergiu Corlat, prorectorul pentru Management Instituțional, Violeta Cojocaru și prorectorul pentru activitatea economico-financiară și relaţii internaţionale, Vladimir Dolghi.

Managerii au răspuns întrebărilor studenților, care au vizat subiectul taxelor pentru cămine, bursele de studii, modernizarea infrastructurii în cadrul aulelor de studii și a laboratoarelor, stagiile de practică și procesul de organizare a studiilor.

Referitor la procesul de modernizare a infrastructurii blocurilor de studii, rectorul a subliniat investițiile de peste 1,3 mln de euro, prin proiectele implimentate de USM cu suportul Băncii Mondiale și a Guvernului României, în renovarea și dotarea cu echipament IT modern a zeci de săli și aule, inclusiv 32 de laboratoare practice. Administrația USM va continua să atragă investiții, pentru a crea condiții bune de studii în sălile care necesită modernizare, a subliniat Igor Șarov. Tot la subiectul modernizare, Sergiu Corlat, prorector pentru Digitalizare a prezentat situația curentă la capitolul digitalizare a sălilor de studii, mai exact dotarea acestora cu table interactive și laptopuri pentru profesori, acțiune ce va avea continuitate și în acest an.

La subiectul taxele pentru cămine, rectorul Igor Șarov a asigurat studenții că administrația USM face tot posibilul ca acestea să rămână neschimbate până la finele anului de studii, în pofida prețurilor ridicate la electricitate și energie termică. „Vom depune maxim efort pentru ca voi, studenții, să nu resimțiți aceste scumpiri în taxele de cazare. Dar, îndemnul nostru către voi, este să ne ajutați să economisim consumul de energie”, a mai subliniat rectorul USM.

Published marți, 11 februarie 2025

Anunțuri și Comunicate

Cerere de exprimare a interesului servicii de consultanta MD-STATEUNI-481241-CS-CQS

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI (Servicii de consultanță – selectarea companiei) Republica Moldova Denumirea subproiectului „Valorificarea parteneriatului consolidat școală-universitate „Cluster educațional” în formarea cadrelor didactice” Nr...

MASA ROTUNDĂ Revoluția Română din Decembrie 1989. Cum analizăm fenomenul și ce lecții învățăm?

Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova în cooperare cu Memorialul Revoluției din Timișoara și suportul Fundației Hanns Seidel Moldova, organizează Masa rotundă „Revoluția Română din...

Universitatea de Stat din Moldova 2025 © All Rights Reserved