Astăzi, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației și a Profesorilor, rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), conf. univ., dr. Igor ȘAROV, prim-prorectorul pentru activitate didactică și studențească, prof. univ., dr. hab. Otilia DANDARA și prorectorul pentru activitate științifică și relații internaționale, conf. univ, dr. hab. Aurelia HANGANU au participat la ședința consiliului Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie și Asistență Socială (FPȘESAS).

Rectorul USM, Igor ȘAROV, a adresat un mesaj de gratitudine profesorilor FPȘESAS cu ocazia aniversării a 75-a de la fondarea Universității de Stat din Moldova și a Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, menționând că: „Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie și Asistență Socială este o bijuterie a sistemului educațional din țara noastră, grație profesionalismului și devotamentului cadrelor didactice care activează în cadrul acesteia și care contribuie la elaborarea documentelor de politici educaționale la nivel național.”

În context, cu ocazia aniversării a 75-a de la fondarea Universității de Stat din Moldova, în semn de recunoștință pentru contribuția substanțială adusă la dezvoltarea instituției, responsabilitate, eficiență și dedicație în exercitarea atribuțiilor de serviciu, administrația USM a înmânat Diploma Onorifică a instituției, unui grup de angajați ai FPȘESAS.

Valentina Chicu, consilierul Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul educației și cercetării a felicitat profesorii FPȘESAS, care s-au învrednicit de înaltele distincții de stat „Ordinul de Onoare” și medalia „Meritul Civic” acordate de Președinție pentru merite deosebite în dezvoltarea învățământului universitar, contribuție substanțială la pregătirea specialiștilor de înaltă calificare și  activitate metodico-științifică prodigioasă

Cu un mesaj de apreciere adresat cadrelor didactice a Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie și Asistență Socială și diplome de recunoștință a venit și președintele Sindicatului angajaților Universității de Stat din Moldova Efim CHILARI.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost lansată monografia „Formarea competenței de reziliență climatică la adolescenți” de Gabriela DAMIAN-TIMOȘENCO și Valentina BODRUG-LUNGU. Lucrarea are la bază cadrul teoretic, care cuprinde abordări pluriaspectuale referitor la schimbările climatice, conceptul de reziliență și competență de reziliență climatică.

Secretarul de Stat al Ministerului Mediului, Iordanca – Rodica IORDANOV a menționat că monografia „Formarea competenței de reziliență climatică la adolescenți” reprezintă o lucrare de pionierat pentru Republica Moldova, care cu siguranță va contribui la elaborarea politicilor în domeniul mediului.

Published marți, 5 octombrie 2021

Anunțuri și Comunicate

Cerere de exprimare a interesului servicii de consultanta MD-STATEUNI-481241-CS-CQS

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI (Servicii de consultanță – selectarea companiei) Republica Moldova Denumirea subproiectului „Valorificarea parteneriatului consolidat școală-universitate „Cluster educațional” în formarea cadrelor didactice” Nr...

MASA ROTUNDĂ Revoluția Română din Decembrie 1989. Cum analizăm fenomenul și ce lecții învățăm?

Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova în cooperare cu Memorialul Revoluției din Timișoara și suportul Fundației Hanns Seidel Moldova, organizează Masa rotundă „Revoluția Română din...

Universitatea de Stat din Moldova 2025 © All Rights Reserved