Universitatea de Stat din Moldova (USM) participă activ în procesul de concepere, planificare și implementare a proiectelor KA1 ICM din cadrul programului ERASMUS+. Rezultatele înregistrate demonstrează progresul activității, reușindu-se, în prezent, mai mult decât dublarea numărului de proiecte KA1 ICM Erasmus+ depuse de USM împreună cu universitățile din țările de program și câștigate spre finanțare.

Astfel, proiectele KA1 ICM obținute, inclusiv dezvoltarea de noi cooperări inter-instituționale (rezultând în anul 2021 colaborări prin KA1 Erasmus+ cu peste 60 de instituții de învățământ superior), a reflectat direct proporțional și cu același vector numărul de burse de mobilități academice internaționale oferite Universității de Stat din Moldova.

Drept urmare, anul de studii 2021-2022 a venit cu un salt comparativ important în numărul de mobilități internaționale de toate categoriile, cum ar fi mobilități de studii și practici pentru studenți, mobilități de predare și formare pentru cadrele didactice și administrative, acestea fiind eligibile tuturor domeniilor de studii universitare.

În acest context, Universitatea de Stat din Moldova invită comunitatea sa academică să participe  și să acceseze cu temeritate mobilitățile academice internaționale oferite prin  proiectele câștigate, pentru a beneficia  deplin de oportunitățile deosebite pe care le generează aceste colaborări.

Informații privind lansarea ofertelor de mobilități academice Erasmus+ KA1 ICM pot fi vizualizate urmărind link-ul: international.usm.md/?page_id=487

De menționat că, pe lângă proiectele KA1 Erasmus+, Universitatea de Stat din Moldova dezvoltă și implementează mobilități internaționale și prin alte Programe de schimb academic, precum: AUF (BECO), CEEPUS, FULBRIGHT, DAAD, dar și FREE MOVER, Acorduri bilaterale, parteneriate academice cu SUA etc.

Published miercuri, 6 octombrie 2021

Anunțuri și Comunicate

Cerere de exprimare a interesului servicii de consultanta MD-STATEUNI-481241-CS-CQS

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI (Servicii de consultanță – selectarea companiei) Republica Moldova Denumirea subproiectului „Valorificarea parteneriatului consolidat școală-universitate „Cluster educațional” în formarea cadrelor didactice” Nr...

MASA ROTUNDĂ Revoluția Română din Decembrie 1989. Cum analizăm fenomenul și ce lecții învățăm?

Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova în cooperare cu Memorialul Revoluției din Timișoara și suportul Fundației Hanns Seidel Moldova, organizează Masa rotundă „Revoluția Română din...

Universitatea de Stat din Moldova 2025 © All Rights Reserved