La USM continuă tradiționalele întruniri ale rectorului cu reprezentanții facultăților. La 11 noiembrie 2021, în Sala Senatului USM, a avut loc întrunirea rectorului Universității de Stat din Moldova (USM) dr., conf. univ., Igor ȘAROV cu cadrele științifico-didactice de la Facultatea de Litere.

Moderatoarea întrunirii, decanul Facultății de Litere, dr. conf. univ. Ludmila USATÂI, în cuvântul său de deschidere a subliniat faptul că Facultatea de Litere este una dintre cele mai vechi și mai mari facultăți, de care este indisolubil legată istoria formării și dezvoltării Universității de Stat din Moldova. Exprimând doleanțele tuturor celor prezenți ca Facultatea de Litere, USM să aibă un viitor prosper de sute și sute de ani, a dat citirii în acest context festiv unui fragment din poezia-felicitare a absolventei Facultății, Lucia Stegărescu:

„…Cu-aceeași lege prinsă-n ecuații,

Ai 75 de generații

Pe care, cu succes și cu răbdare,

I-ai făcut oameni cu literă mare.

În numele a zeci de mii de palme,

Îmi las recunoștința să te-aclame,

Vivat Alma Mater, USM,

Să înflorești și să crești cât mai mare!

Iar odată ce întrunirea a fost dedicată aniversării a 75-a de la fondarea Universității de Stat din Moldova, în semn de recunoștință pentru contribuția substanțială adusă la dezvoltarea și promovarea instituției, responsabilitate, eficiență și dedicație în munca didactico-științifică, rectorul USM Igor ȘAROV a înmânat Diploma Onorifică din partea Ministerului Culturii și Cercetării, dar și a USM-ului celor mai merituoase cadre de la Facultatea de Litere.

Ședința solemnă a continuat cu discursul rectorului USM, conf. univ., dr. Igor ȘAROV, care a vorbit despre direcțiile prioritare ale activității universității în anul curent, despre rezultatele campaniei de admitere 2021 la USM, care a fost una reușită, despre baza materială și tehnică a universității, modernizarea constantă a procesului educațional al acesteia. Totodată, s-a referit la acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea digitalizării Universității de Stat din Moldova, intensificării relațiilor de cooperare academică internațională, modernizarea infrastructurii universitare, dar și că cel mai important lucru, în prezent, îl constituie valorificarea potențialului uman, susținerea acestuia prin oferirea de oportunități și condiții pentru profesare eficientă și în pas cu timpurile moderne.

Președintele Sindicatului angajaților Universității de Stat din Moldova, Efim CHILARI i-a felicitat și le-a înmânat diplome și premii de recunoștință pentru merite în domeniul educațional și științific colectivului Facultății de Litere, departamentelor, celor mai buni profesori și proaspeților doctori în științe.

Întreaga comunitate a USM are un profund respect față de personalul Facultății de Litere, care e de aceeași vârstă cu instituția noastră de învățământ superior. Ne dorim ca Facultatea de Litere să rămână în continuare o fortăreață a cetățenilor țării, să întruchipeze cuvântul și cultura, să contribuie la dezvoltarea și conștientizarea identității noastre, să constituie o punte de legătură cu civilizațiile și limbile străine studiate.

La final, rectorul USM, conf. univ., dr. Igor ȘAROV le-a mulțumit participanților la întrunire și i-a îndemnat pe profesorii Facultății de Litere să participe activ la procesul educațional, în special la modernizarea acestuia și le-a urat succese și muncă fructuoasă în beneficiul USM.

Published vineri, 12 noiembrie 2021

Anunțuri și Comunicate

Universitatea de Stat din Moldova își consolidează dimensiunea internațională: vizita de formare Erasmus+ a dnei Oxana Căpățînă la Universitatea din A Coruña, Spania

Doamna Oxana Căpățînă, responsabilă de programul Erasmus+ în cadrul Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova (USM), a efectuat o vizită de lucru la...

Vizita delegației Universității de Stat din Moldova în Regatul Spaniei consolidează parteneriatele academice și culturale europene

Prin dialog, parteneriat și schimb de bune practici, Universitatea de Stat din Moldova (USM) își consolidează poziția în spațiul european al educației și cercetării, contribuind activ...

Universitatea de Stat din Moldova 2025 © All Rights Reserved