Biroul AUF de la Chișinău, în parteneriat cu filierele francofone ale universităților membre AUF din Moldova, au invitat tinerii francofoni din țară la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Științelor în limba franceză. Astfel, în perioada 22-26 noiembrie 2021 au fost desfășurate mai multe activități.

În acest context, Filiera Francofonă a Facultății de Drept a USM, a venit cu un îndemn către toți tinerii francofoni de a descoperi farmecul profesiilor sistemului judiciar, de a participa la o simulare de proces, de a-i cunoaște pe studenții talentați și ingenioși de la Facultatea de Drept a USM.

O frumoasă simulare a unui proces care vizează cazul unui jaf a fost înscenată de studenții Filierei francofone în data de 25 noiembrie. Studenții de la anul I și II și-au arătat măiestria timp de o oră atât în fața publicului din sală, cât și a celui virtual, online.

Tinerii au demonstrat o atitudine serioasă, reușind să aplice teoria în practica profesională, demonstrând capacități și atitudine față de simularea unui viitor profesional. 

Tinerii actori-juriști au avut marea onoare să fie asistați de Toma Nadejda, vicepreședinta Curții Supreme de Justiție, președintă a Colegiului Penal al CSJ; Crijanovschi Sergiu, doctor în drept, conferențiar universitar, procuror în Secția reprezentarea învinuirii în Curtea Supremă de Justiție și Ceachir Anatol, avocat, Biroul Asociat de Avocați „CEACHIR, ZAMFIR & PARTENERII”.

Studenții francofoni vor rămâne cu impresii de neuitat despre această primă experiență de integrare profesională.

 Facultatea de Drept a USM adresează mulțumiri Agenției Universitare a Francofoniei pentru inițiativele frumoase și speră într-o perpetuare a tradiției.

Published marţi, 30 noiembrie 2021

Anunțuri și Comunicate

Vizitele elevilor interesați de studiile superioare la Universitatea de Stat din Moldova – continuă!

Un grup de elevi ai clasei a XI – a din cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic „Grigore Vieru” din Briceni, însoțiși de profesorii lor, au vizitat...

O nouă întâlnire a reprezentanților instituțiilor de învățământ superior din țară în cadrul proiectului UPGRADE

În ce-a de-a doua zi a atelierelor organizate în cadrul proiectului UPGRADE, reprezentanții  Universității de Stat din Moldova, experți ai proiectului și specialiști ai Ministerului Educației...

Organizația Sindicală a Salariaților USM a obținut locul II la „Gala organizațiilor sindicale primare”

Organizația Sindicală a Salariaților a USM a ocupat locul II la categoria: Pasiune şi devotament sindical, la „Gala organizațiilor sindicale primare” organizat de Confederația Națională a...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved