Ziua Culturii Naționale a fost celebrată astăzi, 15 ianuarie, la Universitatea de Stat din Moldova, eveniment organizat în parteneriat cu Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” și Muzeul Național al Literaturii Române.

În acest an, evenimentul a fost dedicat personalităților lui Mihai Eminescu și Alexei Mateevici, poeți remarcabili, fiecare reprezentând o importantă figură în literatura națională a României și a Republicii Moldova.

La deschiderea evenimentului au fost prezenți rectorul USM, Igor Șarov, directorul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, Nina Corcinschi, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Maria Șleahtițchi, primarul comunei Dumbrăveni, România, Ioan Pavăl și cu un mesaj virtual, directorul general Romfilatelia, Cristina Popescu.

În cadrul evenimentului au fost abordate aspectele culturii naționale și integrarea acesteia în structura educațională, subiecte prezentate de critici literari, cercetători științifici și profesori universitari. De asemenea, a avut loc lansarea întregului filatelic „Alexei Mateevici – poet al nemuririi noastre”, la inițiativa Comunei Dumbrăveni, județul Suceava.

Ziua Culturii Naționale reprezintă un prilej de unitate și mândrie, a cărei menire este de a încuraja susținerea și promovarea patrimoniului cultural și a valorilor naționale.

Published luni, 15 ianuarie 2024

Anunțuri și Comunicate

Amendamentul nr. 1 din 12.06.2024 la Documentul de Achiziție nr. MD-STATEUNI-410918-GO-RFB

Instituția Publică Universitatea de Stat din Moldova Proiectul: Învățământul Superior din Moldova Subproiectul: Modernizarea procesului didactic in domeniul științelor biologice, fizice și ale mediului in contextul...

A început perioada de recepționare a lucrărilor pentru Congresul VIII al fiziologilor din Republica Moldova cu participare internațională „Fiziologia şi sănătatea”

Societatea fiziologilor din Republica Moldova cu Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al Universității de Stat din Moldova Vă invită să participaţi la lucrările Congresului VIII al...

La USM au fost desemnați câștigătorii primei ediții a Concursului „ECO-VIZIUNI: INIȚIATIVE VERZI ÎN IÎPT”

Universitatea de Stat din Moldova a fost astăzi, gazda evenimentului de încheiere a Concursului „Eco-viziuni: Inițiative verzi în Învățământul profesional tehnic”. Concursul a fost lansat de...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved